MATA PELAJARAN:PENDIDIKAN ISLAM

TOPIK:ADAB MENOLONG GURU -SUKATAN PELAJARAN P.ISLAM TAHUN 5-

Contoh video Pengajaran & Pembelajaran berdasarkan topik


Guru ialah seorang pendidik dan pemimpin.Mereka mencorakkan masa hadapan masyarakat dan menentukan hala tuju serta untung nasib sesuatu bangsa.Abdul Halim al-Muhammadi (1991) menegaskan bahawa guru merupakan ejen kepada keberkesanan pendidikan.Walaupun sebaik manapun sesuatu sistem pendidikan,maksud yang ingin disampaikan tidak akan mencapai matlamatnya sekiranya ejen yang menyamapaikan tidak efektif.Kejayaan dan keberkesanan pendidikan adalah hubung rapat dengan kesedaran para guru terhadap tanggungjawabnya,kelengkapan ilmunya dan keluhuran peribadinya.Paduan antara kemahiran keilmuan dengan keluhuran peribadi merupakan kriteria peribadi pendidik yang tidak boleh dipisahkan,sebaliknya boleh dijadikan contoh yang berkesan.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Mengenai Saya

Foto saya
Nama sebenar ialah Bahrun Nasid bin Zakaria.No kad matrik(D20102045851).Merupakan seorang guru yang berkhidmat di SK Klian Intan,Pengkalah Hulu Perak.Bertugas sebagai guru P.Islam.Memulakan pengajian di SMA(ARAB)Yayasan Al-Khairiah,Kupang,Baling,Kedah. Kemudian Ke SEK.MEN.KEB.AGAMA KEDAH(SMKAK)dan seterusnya menyambung pelajaran ke Maktab Perguruan Islam,peringkat Diploma dan sekarang mengajar dan menyambung pelajaran secara PJJ di UPSI,TG Malim,Perak.

Pengikut

Dikuasakan oleh Blogger.

Lihatlah video ini..beradabkah murid?

Loading...
Rujukan Buku Teks Berdasarkan Topik
Contoh Aktiviti Berdasarkan Buku Teks
Contoh Power Point P&P

Keluargaku

Keluargaku Slideshow: Bahrunnz’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Baling was created by TripAdvisor. See another Baling slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.